Live - Love - Laugh

By: nfi fhm

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Jul-2008 17:32 Email | Share | | Bookmark
Tetamu datang.

 
 
Ssedeyy....

sedeyy nih...sob sob ... sebab hajat nak makan kuetiaw goreng tak tercapai gak minggu nih. Kami tak jadi gi Jeddah, sebab hubby busy teramat kat Madinah nih. Weekend pon keje jugak. Saya lah yang boring dok umah layan citer2 kat tv yang dah dok ulang 8 kali. waaa nak kuetiaw. Hubby cakap insyaAllah weekend nih plak. Tapi sy tak mau berharap sangat. Takut keciwaa. Huh punya lah meluahkan perasaan sedey tak dpt mkn kuetiaw...hehe kuetiaw jerrrr.....kalau kat msia nih pasti nye ari2 sy masak kuetiaw wakakakaa.... okeh abis part meluah prasaan.

Tetamu

Oleh kerana hari minggu aritu kami tak ke Jeddah, kebetulan pulak Ahmad dan isteri nye Yuly datang Madinah, jadi jemput lah dia datang umah. Ahmad ni kwn kerja hubby, tapi dia dok kat Qassim. 5jam nak ke Madinah. Dia bertolak dari Qassim pukul 5pagi sampai la kat Madinah pukul 10pagi terus dia menuju ke rumah kami sebab dia tak dpt nak check-in hotel. Semua hotel yang dia tanya dah fully booked. Maklum lah, hujung minggu kan, cuti sekolah musim panas dah start pulak tuh. Apa lagi hotel mmg full lah. Nak2 yang dekat2 dengan Masjid Nabawi. Walaupun harga agak mahal utk musim nih, tapi kalau nak beribadat mmg tak berkira. Cuti sekolah kat sini mula bulan jun sampai la lepas raya baru sekolah bukak semula. Kawan2 msia yg kat Jeddah dan Mekah ramai dah berangkat pulang bercuti di Malaysia. Sunyi le raya tahun nih semua raya kat msia. uwaaaa sy gak kena raya kat sini. Nasib badaann... Eh eh naper dah kuar topik nih
takpe lah skali skala jer heheh... Ok berbalik citer pasal tetamu, oleh kerana dorang sampai pagi jadi saya masak breakfast jer lah, buat bihun goreng sempoi jer tapi penuh ngan udang besar2. Mengikut stok yg ada dlm peti sejuk ler. Sampai jer terus makan2 borak2. Ahmad ngan Yuly nih org Bandung, Indonesia. Bila cakap ngan dorang rasa cam dlm sinetron indon plak kehkehke . Yuly tu amat peramah skali org nye, syok ler berborak ngan dia tambah2 plak dia pun pregnant gak. Lambat sminggu jer dari sy. So, dok share la pengalaman yg baru sedikit nih.


Bihun goreng sempoiii.......tapi pedas banget neh....


Ni lah tetamu saya..Ahmad dan Yuly...sama cantik sama padan...pengantin baru lg nih, tak sampai setahun kawen. Gambar tak byk dok sonok bebrborak jer...tunggu kami dtg Qassim pulak ek...

Oklah tu jer citer kali nih. Harap2 weekend nih dpt gi Jeddah. ngehehehehe....
Nanti sy sambung citer lagi yer. take care you olsss...


Tuesday, 1-Jul-2008 19:50 Email | Share | | Bookmark
Ms, Ngidam dan Masak2....

bagi setaperware muffin kat Abu Aiman
Tauhu asia nak buat Tauhu sumbat neh..
Taugeh ....
View all 4 photos...
Morning Sickness

Yess yess MS dah makin kurang skarang, alhamdulillah. Tapi still tak boleh masak, sbb bau tumisan tu buat Ms dtg balik and lagi teruk. Tapi now tghari dah kurang pening ngan loya2 tu, cuma selera makan diwaktu siang sgt kurang. Dah 2 minggu rasanya sy tak mkn nasik, opss smalam mkn sesudu nasik goreng. Pow nasik goreng ayam hubby masa mkn kat shing yang rest. Tu pun susah nak telan. Tgk gamba masakan yg berasakan nasik kat fp pun buat sy loya. Pastu sy dah takleh tgk chanel Fatafeat (chanel masakan kat sini) dgn racheal ray sbb tgk org lain masak pon buat sy mual. Oleh sebab sy tak mkn nasik dah dgn hubby skali la tak jumpa nasik, dapur pun tak brasap dah. Kalau hubby nak mkn nasik dia gi bli kat rest. jer laa. Hari tu, 3 hari berturut2 sy mkn Falafel sandwich je, tu je sy leh telan. Bila lapar mkn kurma, buah2 pear,oren,mangga,apple,peach kdg2 hubby bli grape jugak. Atau pun telan saje biskut dan minum air soya. Nasib ada terjumpa air soya jual kat Geant. Tapi mahal nye amat, sekotak besar 9.50riyal. Tu yang paling murah, ada brand lain lagi dgn harga 11-18 riyal . Kalau kat msia 2-3 ringgit je skotak yg besar tu kan. Yerla kat sini minyak kete jer murah, 40halalah (38sen) seliter isi minyak kete yg 2.0 pun baru 20riyal penuh, kalau motor 3riyal je kot heheh. Tapi yang lain sumer mahaiiii....


Falafel sandwich yg sy mkn 3 hari berturut2...sehari mkn 3 ketul kihkihkih ...



buah oren boleh abis 2 biji skali, pastu ambik kulit dia cium2 utk hlang kan loya. Ni Kak Da jeddah yg ajar. Mmg berkesan utk sy ...


kurma plak. Feveret sy yang stail separuh masak camnih. sedap aih.... tgh musim dia kot byk jual skang nih. Tapi sy takyah bli sbb tuan umah sy slalu bg. Dia dok tingkat atas umah sy. cam tau2 jer feberet sy nih...


biskut luxury buatan malaysia nih. Terjumpa dijual kat Geant, terus bli. Tapi sgt limited la sikit jer ada pon kat kedai tuh.


Air soya. Kat sini soya nye takder gula. tawar jer laa. Tapi sy suka lak. Manis2 byk sgt pun tak elok gak kan.

Ngidam lorrr...

oooohhh....baru ler sy tau camana itu mengidam. Bila rasa nak mkn satu benda tu. Memang kena dpt juga. kalo tak tak puas ati laaa. skang ni sy nak sgt2 mkn kuetiaw goreng. wah mencabar gak tu, sbb kat madinah mana ada kuetiaw. Paling dekat pon kena gi Jeddah, mkn kat Asia Rest. kalau dok mesia semua tu amat senang ditunaikan kannn. Dah lama sy tahan ni, bila hubby tanya nak mkn apa arini..jawapan sy kuetiaw..kuetiaw... hehe pening dah hubby nak melayan selera tak menentu nih. so wekend nih kiteorg akan ke Jeddah. Kuetiaw...here i come hehehehe. Oh yer ada satu hari tu sy tingin giler nak makan pulut kelapa ngan ikan rebus goreng. Ni hidangan breakfast kat umah parents sy. Alaa org pantai timur mesti tau punyer.Boleh lak sy dok tringat kat pulut tuh. Pastu sy pon pegi la kedai indon, terjumpa gak beras pulut, bli la skilo. Then jumpa ikan kering, bedal ajer laa. dok belek2 brg2 kat situ nampak lak tauhu ngan taugeh boleh lak masa tu sy terbayang tauhu sumbat kehkehkeh. Apa lagi angkut jer semua. Pegi lak geant cari kelapa sebijik 3.50riyal ok. Kecik comey je kelapa tu. Balik umah sy buat la pulut kelapa ngan ikan rebus grg. tak penah dgr ke ikan rebus grg. kalau umah parents sy wajib tiap2 hari ada. cara nye rebus ikan kembung yg kecik2 dgn asam keping yg byk dan garam.Rebus sampai air kering. Then ambik ikan tu goreng ler. Sedap you ollss cuba laa. Puas ati la dpt mkn. Then esok nye sy buat tauhu sumbat lak. senang jer kan.


pulut kelapa ngan ikan rebus goreng. sori ler gamba tak cantik. tgh lapa + tak sabor nak mkn ngeheheh ...


Tauhu sumbat. Tak reti la nak buat lawa2. janji boleh telan. Ni makan sorang jer sbb hubby tak suka tauhu.

Masak2....

Takder la banyak sgt masak2. Dalam pening2 lalat sy nih, ada gak laa hari2 yg ok. Mood pon ok, sy masak la utk hubby. Aritu try buat kerutuk ayam jadi jugak ok la utk fist time try kan. Pastu masak daging masak merah,nasik ayam. Dan juga buat muffin, nak bagi kat anak2 Abu Aiman (tuan umah sy). Wife dia slalu masak dan bagi lauk2 arab kat saya. segan lak nak pulangkan pinggan kosong kan. kena pulak dgn musim MS sy. Jadi sy buat blueberry muffin jer la bg kat dia. Harap2 pasni MS ilang sepenuh nya sy bleh la masak nasik tomato ke apa then bg dorang rasa kan.


Kerutuk ayam...hahah rupa mmg tak cun la, tapi rasa boleh tahan jugak sebab tgk hubby mkn nasik bertambah2.


Daging masak merah. Feveret sy nih. Buat utk hubby jer, sbb sy tak mkn nasik kan.


Blueberry muffin. Nanti nak cuba buat muffin lain lak.

Spital Dan Check-up.

Sy baru 2 kali gi buat check-up kat spital. sbulan skali kan. Now dah 12 weeks so esok kena gi utk check-up kali ke-3. Tapi arini pegi buat blood test yg doc suruh, nak cek blood RH,glucose la dan mcm2 lg. Dan blood test nih cost my hubby 420Riyal . Memang ler mahaiii. Setiap kali nak jumpa doc kena bayar 120Riyal. ubat2 pulak kena bli sendiri kat farmasi luar. Doc akan bg prescription then tunjuk jer la kat farmasi. Tak cam hospital msia la boleh ambik ubat kat spital tu jugak. Then bayaran pun tak mahal kan. Hubby bawak sy gi Saudi German Hospital. Jauh gak dari umah sy, hospital nih dekat ngan tempat miqat Bir-Ali. Doc sy tuh pompuan org syiria, dia friendly orgnye cuma yg susah tu dia ckp english slang India+arab. sy dok ternganga sbb 10 patah dia ckp 3 patah jer sy leh tangkap, lgpun dia tutup muka sbb hubby masuk skali. Yang best nya hubby paham plak, yerla dia dah biasa ckp ngan geng2 india dan arab yg keje sama ngan dia agaknye kehkehkeh last2 hubby yg explain kat sy apa doc ckp wahahah...


Saudi German Hospital....




Tuesday, 10-Jun-2008 21:10 Email | Share | | Bookmark
Mix entry...

Betapa lama nye tak apdet fp. Sampai ramai dah suh apdet nih. Aritu ayu mama Muhammad antar msg kat ym, tanya bila nak apdet fp...hehehe...kwn2 fp pun ramai tinggal komen suh apdet. Ok kengkawan sy dah apdet nih.... Naper yer sy menyepi seribu bahasa gitu...ewah...sebab nyer jeng jeng jeng.....

Good News

Sebab sy terkena MS. Apa tu MS? huhuh morning sickness ler fuan-fuan. Tapi sy punya MS bukan morning jer, sampai mlm da nak tido baru dia ilang. jadi sy byk landing tgk tv jer laa. Alhamdulillah selepas waiting for 3 years at last sy peknen. Now baru jer 9 weeks. doakan lah semua berjalan lancar yer. sejak sebulan lepas sy start kena MS. kepala pusing jer, tekak lak loya. Mmg tak lalu nak makan pon. Sy mkn roti, biskut ngan buah2 jer. Yang lain takleh nak telan. Tapi ada time2 dia sy rasa nak mkn nasik, tp nasik kabsah jer, ada tu 3 hari sy mkn nasik kabsah yg sama. Sampai hubby sy muak dah. Lagi satu sy skang nih takleh nak masak langsung. Sebab pening ngan bau tumis2 tu semua. so, hubby sy la jadi tukang masak. Tapi utk dia mkn sorang je. hehe sian dia. Tapi ada jugak hari yang sy rasa ok sy masak la. contoh nye cam arini, sy masak Bihun goreng tomyam. Suka lah hubby, bertambah2 dia makan...mesti dia rindu giler dgn masakan sy kan. yerla slalu nye kalau rajin dia masak lah, kalau malas dia bli ajer apa2 kat kedai. Cam smalam kiteorg makan sandwich from subway rest. Besar giler sandwich sy mkn setengah jer. Jadi itu ler sebab nye tak apdet fp. Malas nak buat karangan ngan upload gamba hehe. Malam ni sy rajin sket. kepala pon ok sket tak pusing2 sgt .


Makan roti ni jer, tapi mcm jenis la sy buat. paling suka toast bread.


Nasik kabsah yang 3 hari berturut2 sy mkn...skang ni kalau tgk gamba pun rasa nak uwekk...


sandwich yg kami mkn smalam...besar kan..sy nyer seafood and crab while hubby pilih chicken terayaki...


Bihun goreng tomyam sy masak tadi. Mmg suka bihun jadi hancur2 camnih pastu suka timun ngan daun sup byk2. Daun sup bli kat kedai indon. Bihun nih sedap, hubby sy suka sgt sampai suh masak lagi. mmg rasa tomyam sbb ada serai, daun limau purut, kiub tomyam dgn asam keping. sapa suka mkn tomyam suka la bihun nih. yummy nah sy bagi resepi, tejumpa kat fp syerah. http://syerahomar.fotopages.com/.... tapi resepi kat bwh nih sy dah ubah2 sket je...jgn marah yer syerah...tapi mmg kaw la resepi ko nih.

Quote:
Bihun goreng tom yam...

Bahan-bahannya:
1 paket bihun
Isi ayam, Daging, Udang, Sotong (terpulang pada individu)
Carrot, Kobis Bunga, kobis bulat, putik jagung, capsicum (terpulang pada individu)
Daun Limau Purut
Pes Tomyam/kiub tomyam
Serai
Bawang merah & bawang putih
Cili Padi
Cili kering yg dikisar
Asam keping
Daun bawang
Bawang goreng
air skit
Minyak untuk menggoreng

Cara2 nyer..

1. Rendam bihun dlm air.
2. potong segala sotong/ayam/daging/udang
3. potong sayur2.
4. tumbuk bwg merah, bwg putih dan cili padi.
5. Panaskan minyak, tumiskan bahan2 yg di tumbuk.
6. Masukkan skali serai ngan daun limau purut. (sy masuk buah tomato yg dihiris juga)
7. bila dah garing boh la cili kering yg di kisar tadi.
8. lepas tu masukkan ayam/sotong/udang/daging.
9. boh pes/kiub tomyam, cili sos sket, tomato sos sket.
10. campak skali asam keping.
11. boh sayur yg keras2 cam kobis bunga/ carrot.
12. boh air sket ngan garam.
13. bila da kering skit air, ayam sotong semua dah masak boh la bihun.
14. gaul sebati dan boh sayur yg lebut2 cam kobis. (sy boh taugeh jg sbb suka tauge)
15. angkat dan taburkan dgn daun sup dan bwg grg.
16. makan lerrrr.......


Family members dtg umrah:->

Minggu lepas sy dgn hubby agak busy jugak. Walaupun pening2 lalat nih tapi bila ahli korga kiter dtg umrah mestila nak entertain jugak kan. Memula ayah dan mak angkat sy dari Johor datang. Dah 5 tahun kami tak jumpa. Aritu ada dia dtg umah parents sy kat msia, tapi sy pulak ada kat sini jadi tak jumpa jugak. Tak sangka pulak kami jumpa di Madinah seronok ler. Sy kenal ayah dgn mak chah nih masa sy kecik2 lg masa tu dok johor sbb abah dgn ma keje kat sana. Rumah kami sbelah2 je, sy gi skolah tadika ayah la yg hantar skali dgn Faiz anak dia. Sy bonceng motor dgn ayah tiap2 hari. Kdg2 ptg2 dia bwk sy jalan2 naik kete wolkswagen dia. Walaupun dah bepuluh tahun tak jumpa tapi still contact lagi, and still mesra cam dulu2. Jadi masa ayah dgn mak chah dtg Madinah kami jumpa kat hotel dia, lepas tuh sy bwk dtg umah sy. Yerla bila nak dtg umah sy kan. Tapi 2 hari jer diorang kat Madinah lepas tu terus ke Mekah. Sy pun tak sempat nak bwk jalan2.


me with ayah dan mak chah...


hubby pun nak bergamba jugak...

Lepas ayah dgn mak chah ke Mekah, my BIL, yamun pulak sampai Madinah. sempat jumpa 2 kali jer. Sebab dia pun 2 hari je kat Madinah. Tak sempat pun nak bwk dtg umah, cuma sempat bawak shopping2 dgn ke pasar kurma ajer. Tak puas hati lak sy. Nak buat camana takder rezeki la yamun. Yang best nya bila yamun dtg dia bwk bekalan2 kiriman my MIL dari msia. Mcm2 adaaaa. Budu, sri kaya, asam2 yg sy ngidam,rempah ratus ribu hehe,kain batik pon ada. Pastu sy ngan hubby bli kurma, kismis,minyak atar dan mcm2 lg kirim kat org2 msia pulak. Tolong pos yer Yamun. jangan delay2 kang bekulat kang .


Me and yamun. Masa nih baru je sampai nih kiteorg bwk dia gi shopping abaya dan jubah. dah pukul 12 mlm tapi kedai2 still bukak lagi. orang pon ramai kat kawasan masjid nih.


bawak gi pasar kurma lak..haa byk sgt jenis sampai tak tau mana nak pilih. yang wajib bli kurma ajwa la atau kurma nabi. kat Madinah 60riyal sekilo.


kacang2, coklat,kismis pun ada...


bli jgn tak bli


mereka memborong kurma. kurma ajwa sekotak dgn kacang2 dan kismis serta buah teen feveret family sy.


kedai feveret kalau bli kurma. kat pasar kurma nih berpuluh2 kedai ada tp yang nih la kami slalu gi. Yang jaga kedai nih pun org indon senang skit nak ckp kan lgpun kat sini dpt diskaun.

Apa sy buat kat umah..

Sejak sy tak masak, tak basuh pinggan tak lipat kain. semua hubby yang buat. Thanks hubby..love you much lah... sy byk tgk tv jer. sampai tilam pun dok kat ruang tamu sbb nak landing jer rasa. seksa gak tekena MS. Tapi bila lagi nak rasa kan hehe. Kadang sy baca novel. Shopaholic series mmg best...tapi baca sket pening, baca sket pening. bila nak abih ntah.


baru abis 1 ok....lembab tul takpe la nnt dah ok sure enjoy baca nih...


aritu hubby blikan sy cooking bok nih...sbb sy suka tomyam kan so dia blikan la thai cooking book nih. byk resepi dlm nih. nanti la sy cuba bila mood memasak sy dtg ek..


yang nih pon nampak sedap kan.....

yang pasti nye selera sy skang nih nak yang pedas2 jer. tapi kan rasa nak makan kuetiaw goreng laaa...hubby bila nak gi jeddah nih ek....alaaa esok hubby nak gi qassim 2 hari. Qassim tuh 5jam dari Madinah. Sy lak tak ikut sbb doc ckp tak leh travel until 3 months. so tinggal la sengsorang kat umah waaaa tak best nyer....... hmm ok lah takat nih dulu yer apdet kali nih. Nanti la sy apdet lagi tgk keadaan la yer. Nanti sy citer pasal chec-up kat sini lak...
adios....wassalam....

P/S: nak ucapkan tahniah kat rumet sy http://ken2504.fotopages.com/ sbb dpt second beby. kali girl pulak. dah sepasang anak dia....congrats mate...bila la kami nak jumpa Ai Fariha nih....dgn Ken pun da lama tak jumpa....

Dan juga thanks alot pada semua yang wish besday sy...mekaceh love you ollss...


Friday, 16-May-2008 11:16 Email | Share | | Bookmark
My Birthday is Teacher's Day....

Happy Birthday and Happy Teacher's Day


Birthday girl....hehehe

Hari ni hari lahir saya yang ke 28. huh dah 28 ke..cam tak caya je cam ni punya cepat masa berlalu. Rasa cam baru je smalam saya masuk darjah satu. pejam celik2 dan 28 umur saya. Selamat hari jadi untuk saya . Tapi 16 Mei nih bukan hari jadi saya jer, tapi juga hari guru. Teringat zaman skolah dulu, slalu rasa bangga tiap kali sambutan hari guru kat sekolah tu rasa cam sambutan hari jadi saya gak lah. Hehehe sebab kwn2 bagi hadiah kat saya jugak. Jadi saya nak ucap kan Selamat Hari Guru untuk semua guru2 yang pernah mengajar saya dari tadika sampai abis U. Untuk semua cikgu2 kat msia jugak. Dan juga untuk Ma,abah, PIL sy, ceksu,ayahsu,nyoh ayahngah sbb mereka nih jadi cikgu. Ramai dlm family sy yang jadi cikgu. Dan Ma sy still mengajar sampai sekarang.

Oh yer nak ucapkan jugak Happy Birthday untuk....

ayahsu - 5 mei
ceksu - 15 mei
anis, kwn sy - 12 mei
adik sy, abengah - 17mei
Ma - 26 Mei

May all your dream comes true. semoga panjang umur dan murah rezeki.

Hadiah

Hubby bought me something last nite......


and we had a very nice dinner at Shing Yang Chinese Rest..thanks a lot hubby...





iced tea yang menyegarkan tekak...mmmm



Tag

sy kena tag le pulak. Ni hadiah besday dari Lutfi dan mama waseem la nih. http://kamitaken.fotopages.com/

Quote:
rules:

Topic given
Write a post regarding the topic or anything related to the topic.
Done?.. list out five names to be TAGGED. So these five people must write a post regarding the topic.
So the five people, been tagged, must start their post writing “I’ve been TAGGED!!”. (Note that the topic of the post depends on you) and in the end list out five names to be TAGGED.


Topik - APA ADA PADA NAMA...

Pada sy, nama ni adalah sesuatu yang special. Sebab kiter tak boleh nak pilih nama kiter sendiri tapi mak dan ayah kiter yang pilih kan. Ma sy penah citer memula abah nak nama kan sy Sakinah Rashidah tapi Ma nak jugak nama Nur Fadhlina kat depan. Jadi kalau + Nur Fadhlina = Nur Fadhlina Sakinah Rashidah. Mak aih panjang nye.... Last2 di cut kan Sakinah Rashidah tu jadilah nama sy Nur Fadhlina.

Nur Fadhlina

Nur - cahaya.

Fadhlina - Kelebihan kami.

tak reti sy nak huraikan panjang2. Tapi abah sy cakap tuh la makna nama saya. Adik sy yang perempuan pon ada Nur jugak kat pangkal nama dia.

Nama Panggilan

saya ada banyak jugak panggilan peribadi....

Kak Long - Family sy je yang panggil camni.
Na - Jiran2 sekampung dan ada jugak kwn panggil camni.
Ina/ Inaa- Kawan2 kat U dgn kwn2 cyber.
Mek Naa- kwn masa skolah menengah je.
Lin - kwn masa skolah rendah kat Jerantut.
Lina- dulu2 masa kecik kalau Ma marah dia panggil nama nih hehe
Mate - Nih rumet saya masa U dulu je panggil camnih sy pon panggil dia rumet.
Adik - ada sorang je kwn masa U panggil sy Adik.
cikna- anak2 sedara panggil camnih
kak Naa- adik2 ipar nye panggilan
cayang - ni hubby sy sorang je yg panggil camnih..heheh

ok dah abis dah citer pasal nama saya. sorry lah mmg tak reti nak tulih panjang2.

Org yang kena tag...

1. Fliffy
2. Ayu mama Muhammad
3. Kak Tun
4. Rinn
5. Narisa

best nyeee buleh tag org lain plak....


Saturday, 10-May-2008 11:08 Email | Share | | Bookmark
Madinah......

me
my hubby
me abain depan masjid
View all 16 photos...
Cuaca Madinah

Huh cuaca kat Madinah sekarang ni sangat panassss. Yer betul musim panas dah start, tiap2 hari temperature makin naik je rasa nye. Petang smalam nak ke Masjid Nabawi. Masuk je dalam kete rasa cam dlm oven. Pasang air-cond full blast pon mcm tak jalan je. Macam ni la bila musim panas. Musim sejuk pulak lain cerita nye. Udara pulak dah memang kering. Kulit rasa pedih dan gatal2 camtu. Bila digaru makin teruk ler jadi nye.


kawasan kejiranan umah sy...


bangunan aprtment umah sy...

Masjid Nabawi

Citer pasal masjid. Ramai jugak org kat masjid semalam. Maklum la hujung minggu ramai la org luar dari Madinah datang. Kami pegi waktu asar. Ramai org bukak jualan kat tepi jalan. Dah macam pasar malam pulak sy nampak. Tapi sambuatan nya boleh tahan. Yerla dorang jual murah2 je. Macam2 ada baju,tudung,jam,tasbih,gelang, kad prepaid pun ada. Tapi datang je encik2 polisi semua penjaja lari bertempiaran. Tak nak barang jualan kena rampas. Tapi kejap je dorang jual balik heheheh.


Masjid Nabawi




sy lerr saper lagi...

Geant dan carefour

Hypermarket yang baru je bukak kat madinah. Now dah ada 3 hypermarket kat sini. Tapi yang paling dekat dgn umah saya Geant la. 5 minit je. Mall pun dah bukak hehe sy suker. Senang la sket nak dpt kan stok kan. Tapi kalau nak bahan2 masakan asia kena la pegi kedai org indonesia. Baru jumpa serai,lengkuas,kunyit,petai,rebung, buah salak pun ada. Harga maklum2 lah 5, 6 kali ganda mahal dari msia, barang import le katakan. Saba jer lah....


Geant hypermarket

Kete baru hubby

suka lah hubby, minggu lepas boss nye kasi kete baru. kasi pinjam jer laa. Sama cam kete lama cuma model baru. Kete yang lama ke-empat2 absober dah kong, tayar pulak dah bocor dengan bateri abis. harus la kena tukar kan.



Mother's day

Selamat hari Ibu untuk Ma sy dan Mi mak mertua sy. Juga untuk semua yg bergelar ibu di luar sana.


award yg fliffy bg kat sy....thanks fliffy....happy mother's day to you too.....

P/S: pesanan untuk kak Aliza tau Liza sy tak tau org yg sama atau lain. errr boleh tak bagi sy email add anda. Supaya senang sikit saya nak citer. dan jawab pertanyaan akak tu. bg email kat ruangan komen yer. atau email sy lah senang citer nfifhm@yahoo.com .

re: menjawab yang kak Ed tanya. Apa maksud Qasdina Mirha tu kan. sy tanya la kat mama dia, katanya maksudnya ketenangan dan kegembiraan.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net